Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso w pysznym sosie...
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1742
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1742
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Czosnek przepuścić przez praskę, dodać zioła prowansalskie, vegetę i dokładnie wymieszać. Mięso naciąć ( ale nie do końca ) i natrzeć przyprawami, pozostawić na kilka godzin w lodówce ( ja robię dzień wcześniej ).
Do rondla wlać kilka łyżek oleju i zrumienić mięso ze wszystkich stron. Dodać pokrojoną cebulę i zrumienić - nie przypalić.
Dodać tyle wody, aby zakryła mięso. Dodać ziele i liść laurowy.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa. Pilnować, aby się nie przypaliło - w trakcie gotowania uzupełniać wodę.
Ugotowane mięso wyjąć z wywaru i pokroić na plastry w miejscu nacięć.
Z wywaru zrobić sos. Mąkę wymieszać z wodą wlać do wywaru i zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty ( przepis na surówkę na moim profilu ). Życzę smacznego:)