Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 55
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Schab posolić, oprószyć mielonym pieprzem i suszonym oregano. Mięso obsmażyć z obu stron, na rozgrzanym tłuszczu. Następnie do schabu należy dodać pomidory z puszki, nieco suszonego oregano, cebulę pokrojoną w piórka. Całość dusić 10- 15 minut. Podawać z ryżem na sypko i ulubioną sałatką. Uwaga: W okresie letnim możemy użyć świeżych pomidorów (około1/2 kg). Wówczas należy je sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dusić w niewielkiej ilości wody. Pozostałe etapy przygotowania potrawy nie ulegają zmianie. Smacznego.