Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w pończosze to tradycyjny przepis na domową, suszoną wędlinę. Do jego użycia potrzebujesz czystej i suchej pończochy, podkolanówki albo specjalnej gazy.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 10
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 10
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 82
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 92
Składniki
Umyj schab pod bieżącą wodą, a następnie osusz z pomocą ręcznika papierowego. Obtocz w cukrze z każdej strony. Umieść schab wraz z cukrem w zamykanym pojemniku. Włóż do lodówki na 24 godziny, a najlepiej na 3 dni. Co kilka godzin obróć schab i wylej zbierającą się wodę.
Umyj schab, pozbądź się cukru. Obtocz go w taki sam sposób z solą. Zamknij szczelnie w pojemniku i włóż do lodówki na 24 godziny, a najlepiej na 3 dni.
Umyj mięso, osusz, a następnie połącz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz pozostałe przyprawy. Przełóż schab do pończochy, zawiąż i umieść w ciepłym, przewiewnym miejscu.
Po 5-6 dniach powinien być gotowy do spożycia.