Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab w sosie cebulowym"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 147
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 490
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 70
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 147
Składniki
55 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 1,50 zł • Przepis na 6 porcji.
Mięso myję i osuszam papierowym ręcznikiem. Nacieram je przyprawami, wstawiam do lodówki na noc.
Cebule kroję w kostkę, wrzucam na rozgrzany olej, dodaję schab, podlewam wodą (ok. 1/2 szkl.) i duszę, aż mięso stanie się miękkie (ok. 40 min). Przekładam na talerz.
Robię sos: podane dokładnie mieszam. Tłuszcz z cebulką pozostały po smażeniu mięsa doprowadzam do wrzenia, wlewam wymieszane sosu, mieszam i gotuję na wolnym ogniu ok. 3 min. Do sosu wkładam mięso, podgrzewam.Źródło: Kobieta i życie