Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab w sosie musztardowym"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 918
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 67
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 74
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 918
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 67
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 74
Składniki
Kotlety schabowe opłucz, osusz, natrzyj solą oraz grubo utłuczonym pieprzem. Obsmaż z dwóch stron na 1-2 łyżkach rozgrzanego oleju.
Na osobnej patelni rozpuść masło. Oprósz je mąką, krótko zasmaż, nie dopuszczając do zrumienienia. Mieszając, powoli dolewaj bulion warzywny (może być z kostki) oraz białe wino. Na koniec dodaj do składników musztardę z ziarnami gorczycy i łyżeczkę grubo utłuczonego pieprzu. Dopraw do smaku solą.
Do przygotowanego sosu wrzuć obsmażone kawałki schabu. Duś na wolnym ogniu pod przykryciem, co pewien czas mieszając, aż mięso będzie miękkie (ok. 30 minut). W razie potrzeby, dolej do sosu bulionu. Podawaj z ziemniakami.Źródło: Świat kobiety