Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab w sosie pieczarkowym"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Marchewkę oczyść, umyj, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, pokrój w półplasterki. Masło stop w garnku, włóż warzywa i pieczarki, duś na małym ogniu ok. 5 minut, często mieszając.
Schab pokrój na plastry 2-3 cm. Ułóż w garnku na warzywach, zalej rosołem, wymieszaj. Duś pod przykryciem 10 minut. Śmietanę wymieszaj z mąką i chochelką sosu. Wlej do garn ka, wymieszaj. Duś kilka minut do momentu, aż sos zgęstnieje. Przypraw do smaku.
Makaron ugotuj w lekko oso lonej wodzie. Odcedź, przelej zimną wodą. Podaj z mięsem i sosem.
<strong>Przepis przysłała Martyna Kuźma z Węgrowa</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie