Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z farszem w cieście"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Przygotuj ciasto: zmiksuj jajka, mąkę, dolewając powoli mleko (masa powinna mieć konsystencję śmietany). Kotlety rozbij na ok. 1/2 cm, oprósz solą, pieprzem. Zgnieć w dłoniach i posiekaj bazylię, czosnek pokrój w plasterki.
Rozbite kotlety posmaruj musztardą z jednej strony. Na połowie tej strony ułóż dość rzadko plasterki czosnku. Posyp czosnek bazylią i resztą ziół.
Kotlety złóż i oklep brzegi tłuczkiem, aby się skleiły. Zamocz w cieście i usmaż.Źródło: Świat kobiety