Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z figami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Składniki
Mięso myję, osuszam i przez całą jego długość robię nacięcie, tak by powstała kieszeń. Nacieram schab przyprawami i smaruję miodem. W kieszeni upycham ciasno figi i spinam wykałaczkami jej brzegi. Mięso wkładam do lodówki na ok. 2 godz.
Po tym czasie rumienię schab na gorącym oleju. Następnie piekę mięso ok. godz. w temp. 200°C.
90 min, porcja 450 kcal, koszt porcji ok. 5 zł, przepis na 6 porcji.Źródło: Kobieta i życie