Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z grzybami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20717
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5212
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20717
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5212
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 80
Składniki
Schab opłucz, pokrój. Każdy kotlet przekrój na pół. Cebulę pokrój w piórka. W garnku rozgrzej masło klarowane i podsmaż schab z każdej ze stron. Dodaj cebule, całość przypraw solą i pieprzem. Smaż, aż cebula się zeszkli.
Wlej dwie szklanki wody, dodaj liście laurowe, ziela angielskie i majeranek, duś kwadrans. Grzyby wypłucz, duże pokrój na mniejsze cząstki. Dodaj do sosu, gotuj 30 minut. Mieszaj od czasu do czasu, by mięso nie przywarło do dna.
Do kubeczka wsyp mąkę, dolej zimnej wody, dokładnie wymieszaj, by nie było grudek. Dodaj gorący sos z duszenia mięsa i grzybów, wymieszaj, połącz z sosem, zagotuj. Do sosu możesz też dodać łyżkę kwaśnej śmietany lub jogurtu. Schab podawaj z ryżem i sałatą.Źródło: Dobry Tydzień