Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejne danie z grzybami ...wybaczcie, ale w tym roku mam taki zapas grzybów leśnych, że jeszcze nie raz Was pomęczę :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Schab doprawić solą i obsmażyć razem z cebulą (pokrojoną w piórka) i pokruszonymi grzybami - na złoty kolor z obu stron.
Mięso usunąć z patelni, grzyby podlać ok 1 szkl.wody, dodać resztę przypraw , dusić pod przykryciem ok.1 godz. czasem mieszając i uzupełniając redukującą się wodę (sos).
Sos zagęścić mąką rozrobioną w małej ilości zimnej wody, zagotować , wrzucić mięso i poddusic jeszcze ok.10min
Najlepiej smakuje jak sos "naciągnie" grzybowym aromatem , co ma miejsce na drugi dzień chyba , że danie nie doczeka :) Smacznego