Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to danie będzie ładnie wyglądało na stole świątecznym
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 227
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 299
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 102
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2173
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 227
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 299
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 102
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2173
Składniki
Schab opłukać w zimnej wodzie,wytrzeć papierowym ręcznikiem..
Ostrym nożem głęboko ponacinać w poprzek włókien w odstępach co 1 cm.
Ząbki czosnku obrać,przepuścić przez praskę,natrzeć nim mięso.
Jabłka dokładnie umyć,nie obierać.Specjalnym nożykiem wyciągnąć gniazda nasienne,pokroić w plastry,przekładać nim plastry schabu,oprószyć solą i pieprzem.
Sok z cytryny wymieszać z cukrem i łyżką wody.Sokiem posmarować plastry jabłek,na wierzchu położyć gałązki tymianku.
Schab obwiązać sznurkiem tak,by plastry ściśle do siebie przylegały.Ułożyć mięso w brytfannie.
Skropić olejem,wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 190 C.
Kiedy się lekko przyrumieni,podlać winem,sokiem jabłkowym i olejem,piec jeszcze ok. 45 minut,polewając sosem.