Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z jabłkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 743
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 160
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 743
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 160
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Schab opłucz, osusz, pokrój na cztery kotlety, zbij tłuczkiem do mięsa z obu stron, posyp solą, majerankiem i pieprzem, odłóż przykryte do lodówki na 20 minut.
W brytfance rozgrzej olej, smaż kotlety z obu stron. Odstaw je z ognia. Jabłka umyj, nie obieraj ze skórki, pokrój w plasterki i ułóż na kotletach. Możesz dodać czerwoną cebulkę pokrojoną w kostkę. Całość podlej kilkoma łyżkami wody, posyp jeszcze trochę majerankiem, przykryj szczelnie pokrywką, duś na wolnym ogniu przez około 15 minut. Podawaj z ryżem lub kaszą.
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 25 minutŹródło: Dobry Tydzień