Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z migdałami"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 21
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 232
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 39
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 21
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Składniki
Mięso, umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, posiekanym czosnkiem i papryką. Obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Włóż do natłuszczonej brytfanny, skrop olejem, używając pędzelka posmaruj miodem, obficie posyp płatkami migdałowymi.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 190°C przez ok. 50 min (jeśli trzeba, podlej bulionem lub wodą). Podaj np. na ugotowanej fasolce szparagowej z obsmażonym boczkiem.
Rada: Pieczony schab doskonale smakuje też z majerankiem. Możesz dodać go do przypraw, którymi nacierasz mięso.Źródło: Świat kobiety