Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z nutą cytrynową w kolorowym pieprzu i ziołach"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1736
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Schab umyj, wytrzyj do sucha, natrzyj solą. Szalotkę oraz czosnek obierz, posiekaj. Skórkę z cytryny pokrój w drobną kostkę. Zioła opłucz, osusz, trochę bazylii odłóż do dekoracji, a resztę ziół posiekaj.
Do miseczki wsyp posiekane zioła, skórkę cytrynową oraz czosnek i szalotkę. Dodaj obydwa rodzaje pieprzu i płatki chili. Dolej oliwę. Dokładnie wymieszaj. Mięso posmaruj przygotowaną marynatą. lekko ją wetrzyj. Schab przykryj i włóż do lodówki na 4–6 godzin. Zamarynowany schab przełóż do brytfanki. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200oC. Piecz około godziny.
Od czasu do czasu mięso podlewaj wrzącą wodą. Gotową pieczeń przełóż na półmisek. Potnij na porcje. Przed podaniem udekoruj odłożoną bazylią oraz plasterkami limonki i cytryny.
75 min; Cena porcji: 4,80 zł; Porcja: 395 kcal.Źródło: Naj