Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy prosty a zarazem smaczny sposób na danie dla ludzi zapracowanych. Mięso ze schabu z warzywami w sosie, można podać z ryżem lub makaronem.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 494
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 72
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 149
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, usuwamy niepotrzebne błonki i kroimy na podłużne paski. 2. Do mięsa dodajemy wszystkie składniki na marynatę, mieszamy i odstawiamy, na co najmniej godzinę. 3. Po tym czasie każdy kawałek mięsa panierujemy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju.
4. Na drugiej patelni szklimy na rozgrzanym oleju cebulę obraną, drobno pokrojoną. 5. Papryki myjemy, obieramy z nasion, kroimy w długie paski i dodajemy do cebuli. Podlewamy jedną szklanką wody, dodajemy mięso i dziesięć minut gotujemy. 6. Fix rozrabiamy w ½ szklance zimnej wody i łączymy z mięsem i warzywami, doprawiamy chili. Dwie minutki gotujemy.
7. Danie gotowe. 8. Smacznego.