Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z orzeszkami i śliwkami"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1412
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1412
Składniki
90 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 2,90 zł • Przepis na 6-8 porcji
Schab myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Usuwam błony. Środek mięsa, na całej długości, nacinam nożem, wkładam w nacięcie suszone śliwki, spinam wykałaczkami.
Mięso nacieram solą, pieprzem, marynatą teriyaki oraz obficie posypuję majerankiem. Obsmażam schab na oleju.
Wkładam mięso do rękawa do pieczenia. Wierzch posypuję orzeszkami i układam na nim gałązkę rozmarynu. Spinam rękaw klipsami. Robię w nim mały otworek, by w trakcie pieczenia polewać schab powstałym sosem.
Mięso piekę w temp. 200°C ponad godzinę. Podaję z sosem z pieczenia.
Bernadeta Potocka z JasłaŹródło: Kobieta i życie