Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z papryką, w płatkach"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 174
Składniki
Schab opłucz, osusz. Potnij mięso na 5 plastrów. Lekko je rozbij, oprósz solą oraz pieprzem. W mięsie natnij kieszonki.
Paprykę oczyść, pokrój na małe prostokąty (2 x 3 cm). Każdy owiń ściśle plasterkiem sera. Włóż pakieciki w kieszonki. Zepnij wykałaczkami. Obsyp kotlety mąką.
Jajka roztrzep widelcem. Płatki migdałowe wsyp do talerzyka. Kotlety panieruj najpierw w jajkach, potem w płatkach.
Rozgrzej na patelni olej. Smaż kotlety z obu stron (po 7 minut na każdą), aż będą rumiane. Uważaj, bo płatki łatwo się przypalają. Podaj z ziemniakami oraz surówką.
<strong>Aneta Matusik z Popielarni</strong>Źródło: Takie jest życie