Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, soczysty Schab z piekarnika
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 184
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1718
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 327
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 242
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 80
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 184
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1718
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 327
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 242
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 80
Składniki
Myjemy i wysuszamy mięso ręcznikiem papierowym. Robię cięcia na schabie. Na górze z boku i spodzie. Oliwę łączę z czosnkiem, solą i pieprzem. Nacieram mięso i wstawiam do lodówki na całą noc.
Wyjmuje z lodówki mięso. Wkładam do rękawa do pieczenia i dodaje 2-3 łyżki wody do środka. Zamykam rękaw i wstawiam do piekarnika 160-180 stopni na minimum 2h. W opołowieo pieczenia obracam mięso z rękawem. Po 2h otwieram rękaw i piekę jeszcze 15 minut. Zostawiam w wyłączonym piekarniku na godzinkę. Pyszne na kanapki, z ziemniakami. Smacznego :-)