Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z pomidorami i serem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10333
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10333
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 254
Składniki
Pomidory umyj, osusz i pokrój w plasterki (zdrewniałe części wytnij „w trójkącik”). Mozzarellę dokładnie odcedź z zalewy, pokrój w plastry.
Schab umyj i osusz. Pokrój w cienkie plastry i delikatnie rozbij przez folię. Oprósz je solą, pieprzem i szybko obsmaż na maśle z obu stron.
Dno natłuszczonej brytfanny wyłóż częścią pomidorów. Posól je i popieprz. Na wierzch układaj na zmianę schab, resztę pomidorów i ser. Posyp listkami bazylii.
Zalej wysmażonym sosem z patelni. Zapiekaj w 220°C ok. 20 min.
<strong>: 45 minut. Porcja 490 kcal. Koszt porcji ok. 3,90 zł. Przepis dla 4 osób.</strong>Źródło: Kobieta i życie