Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab z porami w boczku"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 622
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 56
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 773
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 622
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 56
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 773
Składniki
po 1 główce zielonej i czerwonej endywii (ew. sałaty masłowej), 3 łyżki oleju, 3 łyżki octu, 1 łyżeczka cukru, sól, pieprz, zioła prowansalskie.
Pory oczyść, opłucz, rozetnij wzdłuż na pół. Przytnij, aby miały taką samą długość jak kawałek schabu. Mięso opłucz, osusz. Posyp solą, pieprzem i ziołami. W mięsie (wzdłuż) zrób 4 nacięcia o głębokości ok. 2 cm. Włóż w nie połówki porów.
Schab owiń plasterkami boczku. Obwiąż nitką. Piecz 2 godziny w temperaturze 200oC. Endywie oczyść, umyj, listki dokładnie osusz.
Pomidory potnij w plasterki. Z oleju, octu i cukru ubij gęsty sos. Przypraw go solą i pieprzem. Endywię wymieszaj z pomidorami i sosem. Podawaj do mięsa.Źródło: Naj