Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z suszonymi owocami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 91
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 91
Składniki
W filetach wytnij kieszonki. Morele i daktyle pokrój w paseczki, lubczyk porwij na kawałki, wymieszaj ze wszystkimi suszonymi owocami. Napełnij filety, zepnij wykałaczkami.
Mięso włóż do torebki do pieczenia, wsyp przyprawy i mąkę. Torebkę zamknij, delikatnie obracając, rozprowadź przyprawy na mięsie.
Piecz na najniższym poziomie piekarnika 60 minut w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 75 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,90 zł
Rady redakcyjnej kucharki
Z tych samych składników można zrobić potrawkę – mięso pokrój w kostkę, obsmaż. Zalej bulionem, dodaj podane przyprawy, duś do miękkości. Dodaj pokrojone owoce, duś 10 min. Zagęść mąką, dodaj odrobinę kremówki. Danie podaj z ryżem.Źródło: Chwila dla Ciebie