Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry pomysł, by zasmakować lata także na obiad!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 158
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Do garnka wlewamy ocet, wsypujemy cukier i szczyptę cynamonu. Gotujemy aż cukier się rozpuści i zalewamy bulionem. Ponownie gotujemy, dodając wiśnie i mąkę kukurydzianą. Gotujemy jeszcze chwilę i odstawiamy z ognia.
Schab doprawiamy solą i pieprzem (ja obtaczam go jeszcze w mące), smażymy aż nabierze złotego koloru.
Podajemy z ziemniakami.