Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z żurawiną"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic
Schab umyj, osusz, rozetnij na duży płat. Oprósz solą i pieprzem, posmaruj chrzanem śmietankowym. Plastry boczku podsmaż na patelni. Ułóż na schabie. Posmaruj żurawiną ze słoiczka, posyp suszoną żurawiną i natką. Zwiń, zwiąż sznurkiem. Włóż do rękawa do pieczenia. Piecz godzinę w temp. 200°C.
Sos: śmietanę podgrzej, dodaj chrzan i sok z cytryny, przypraw cukrem i solą, posyp koperkiem i ziołami prowansal skimi. Gotuj na małym ogniu, aż sos się zagęści. Schab podaj z sosem.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 12, cena za porcję 2,90 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie