Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 158
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 158
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Ziemniaki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i pokrój w plasterki.
Schab umyj, potnij w plastry i rozbij tłuczkiem. Oprósz solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej olej, a następnie podsmaż na nim mięso z obu stron.
Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Na dno włóż kilka listków szałwii, a następnie układaj naprzemiennie: warstwy ziemniaków, podsmażonego mięsa i reszty listków szałwii.
Ser żółty zetrzyj na tarce o małych oczkach, po czym wymieszaj go z kwaśną śmietaną.
Zawartość naczynia zalej przygotowanym sosem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz potrawę około 10-15 minut.
Podawaj np. z sałatką z pomidorów.Źródło: Telemax