Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab zapiekany z ziemniakami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 125
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 131
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 125
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 125
Składniki
Ziemniaki myjemy i gotujemy 20 minut. Obieramy i kroimy w plastry.
Mięso płuczemy w wodzie i osuszamy. Kroimy na cienkie kotlety, lekko rozbijamy. Obsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron, studzimy. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy na pół i smażymy na oleju 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Cebulę i czosnek obieramy. Drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Oprószamy mąką, wlewamy bulion i śmietanę. Stale mieszając, doprowadzamy do wrzenia.
W żaroodpornym naczyniu układamy kotlety, ziemniaki, pieczarki, groszek, polewamy śmietanowym sosem i posypujemy żółtym serem. Pieczemy 20 minut w 200oC.
Czas przygotowania 75 minut. Cena porcji ok. 3,40 zł.
Wartość odżywcza porcji 550 kcal Białko 39 g/Tłuszcz 30 g/Węglowodany 31 gŹródło: Rewia