Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab ze śliwką i z rodzynkami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 901
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 199
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 23
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 53
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 46
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 901
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 199
Składniki
Seler umyć, osuszyć, listki odłożyć do dekoracji, łodygi pokroić, wymieszać z rodzynkami i posiekanymi śliwkami.
Schab umyć, osuszyć, naciąć w środku za pomocą cienkiego noża, natrzeć solą, pieprzem, wypełnić selerem i owocami.
Cebule obrać z łupin, pokroić w ćwiartki, podsmażyć na oliwie z posiekanym czosnkiem, zalać winem, doprawić solą i pieprzem, poddusić.
Schab wraz z cebulą umieścić w rękawie do pieczenia. Piec ok. 50 minut w temp. 180°C. Po upieczeniu pokroić w plastry, polać sosem. Świetnie smakuje nie tylko jako danie obiadowe, ale i jako zimna przekąska.
ok. 55 minut
Schab możesz nadziać także suszonymi morelami albo żurawiną. Podawaj go z makaronem, np. szerokimi wstążkami.Źródło: Twoje Imperium