Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab ze śliwką w galarecie"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5297
Składniki
Miękkie masło utrzyj ze szczyptą soli, majerankiem, pieprzem i 2 roztartymi ząbkami czosnku, zmroź. W schabie wytnij głęboką kieszeń. Na przemian upychaj w niej po kawałku masełka i po śliwce (bez pestki). Otwór zepnij. Mięso natrzyj solą, oprósz papryką. Piecz w naczyniu żaroodpornym 90 min w 200 st. Wyjmij, ostudź.
Żelatynę namocz w winie. Gdy spęcznieje, zalej gorącym bulionem, mieszaj do rozpuszczenia. W razie potrzeby dopraw do smaku solą.Odrobinę wylej na półmisek. Ostudź.
Wystudzony schab ze śliwkami pokrój na plastry. Ułóż dekoracyjnie na półmisku. Zalej resztą galarety. Odstaw. Ozdób roszponką.
Czas ok. 100 min; porcja – 340 kcal, cena 1,60 zł.Źródło: Świat kobiety