Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 265
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 47
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 36
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 78
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 85
Składniki
Śliwki sparzyć.Powidła wymieszać z 1/2 wina i szczyptą imbiru. Schab opłukać,rozbić. Opruszyć z obu stronsolą i pieprzem. Mięso posmarować powidłami.Kilka śliwek odłożyć,resztę ułożyć w 3 rzędach na mięsie.Schab zrolować i obwiązać ściśle nicią.Pomarańcze sparzyć i obrać.Skórkę pokroić w wąskie paseczki. Z miąższu wycisnąć sok, Olej rozgrzać na patelni,włożyć mięso,zrumienić.Przełożyć do brytwany,dodać skórki z pomarańczy i goździki,wlać 3-4 łyżki wody,opruszyć pieprzem. Piec 1 godzinę w piekarniku w tem. 180*C,polewając sosem z pieczenia. W połowie pieczenia dodać odłożone śliwki,podlać sokiem z pomarańczy i resztą wina. Smacznego:-)