Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab ze świeżą miętą"
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 69
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2210
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 146
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 69
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2210
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 146
Składniki
Cebulę kroję w piórka i smażę na oleju, przekładam do większego garnka. Marchewkę kroję w słupki, dodaję do cebuli. Schab kroję w paseczki.
W misce mieszam mąkę ziemniaczaną, sól i pieprz, obtaczam w nich mięso i obsmażam na oleju. Mięso łączę z cebulą, porwanymi listkami mięty i połową nasion granatu, wlewam gorącą wodę i duszę ok. 65 min (od czasu do czasu mieszając).
Dodaję koncentrat pomidorowy, resztę mięty, nasion granatu i duszę jeszcze ok. 10 min. W razie potrzeby doprawiam solą i pieprzem.
100 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 2,80 zł • Przepis na 6-7 porcji.Źródło: Kobieta i życie