Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest takie w sumie wielkanocne danie, ale nie tylko. Smakuje świetnie i można podawać je na ciepło i zimno jak wędlinkę. Polecam bo jest pyszne :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1209
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 190
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1209
Składniki
Schab umyć, osuszyć, naciąć długim i wąskim nożem kieszeń w samym środku. W kieszeń włożyć suszone śliwki, dosyć ciasno tak żeby było ich dużo. Kieszeń spiąć lub związać. Całe mięsko natrzeć przyprawami. Najpierw sól potem papryka, odrobina pieprzu czarnego, a na koniec majeranek. Zawinąć w aluminiową folię i piec w piekarniku o temperaturze 180 st ok 1 godz. Przed końcem pieczenia odwinąć folię i dać mięsku dojść przez ok 5-10 minut