Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami zostają nam kotlety z obiadu lub uroczystość, wiadomo rozgrzewane na drugi dzień nie są już pyszne. Proponuje przykryć je sosem z pieczarkami.
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 883
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 30
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 98
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 115
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 883
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 30
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 98
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 115
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w roztrzepanych jajkach, następnie w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.( jak komuś nie zostały kotlety )
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Majonez łączymy z ketchupem i łączymy z grzybami.
5. Schabowe układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, na każdym kawałku mięsa układamy sos z pieczarkami. 6. Wierch posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem. 7. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
8. Kotlety gotowe. 9. Smacznego.