Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowe na kapuście"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8511
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 192
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 426
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8511
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 192
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 426
Składniki
Kotlety oczyść, z obu stron w kilku miejscach natnij. Mięso rozbij, oprósz solą i pieprzem. Usmaż na złoty kolor na połowie smalcu. Trzymaj mięso w cieple.
Cebulę oraz czosnek obierz. Cebulę poszatkuj, czosnek pokrój na plasterki. W rondlu rozgrzej pozostały smalec. Podsmaż na nim cebulę. Oprósz ją papryką, zalej kilkoma łyżkami wody (lub bulionu).
Do rondla wrzuć odciśniętą kapustę, czosnek oraz szczyptę kminku. Duś całość pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie zagęść kapustę mąką rozmieszaną w śmietanie (w razie potrzeby rozrzedź kapustę wodą). Gotuj 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Podaj do kotletów.Źródło: Świat kobiety