Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe roladki z orzechami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 177
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 99
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1793
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 177
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 99
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1793
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 58
Składniki
60 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji 3 zł • Przepis na 3 porcje.
Plastry schabu rozbijam młotkiem do mięsa na duże płaty. Orzechy i śliwki drobno siekam.
Do orzechów dodaję 3 łyżki bułki tartej, miód, sól i pieprz do smaku oraz jajko. Mieszam. Nadzienie dzielę na 3 równe części, rozsmarowuję na schabie i zwijam ciasno, nie spinam. Panieruję w jajku i bułce.
Smażę roladki na wolnym ogniu ze wszystkich stron. Pozostawiam pod przykryciem na malutkim ogniu, na 10 min. Roladki można też wstawić na 10-15 min do piekarnika.
Mięso podaję najczęściej z pieczonymi ziemniakami, lub frytkami i surówką z pora oraz marchewki doprawioną śmietaną.
Te roladki to łatwe i tanie danie na rodzinny obiad. Renata Pyzik z TarnogóryŹródło: Kobieta i życie