Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe z brytfanny"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1178
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1178
Składniki
Marchewkę oczyść, opłucz. Pokrój w plastry. Ziemniaki obierz, podziel na ćwiartki. Por umyj pod bieżącą wodą, posiekaj w krążki. Obrane cebule pokrój w pióra.
Kotlety opłucz i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Na patelni rozgrzej smalec. Włóż kotlety, obsmaż z dwóch stron na jasnozłoty kolor, oprósz solą i pieprzem.
W brytfannie lub naczyniu żaroodpornym ułóż marchewkę, ziemniaki, por i cebulę oraz obsmażone kotlety.Wrzuć liść laurowy i suszony majeranek.
Piecz 1,5 godz. w 180 st., po 20 min wlej bulion. Wędzony boczek pokrój w kostkę. Posyp zapiekankę 30 min przed końcem pieczenia. Ozdób świeżym majerankiem.
czas ok. 105 min; porcja – 640 kcal, cena 4,40 złŹródło: Świat kobiety