Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2413
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2413
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Kotlety schabowe opłucz, osusz, lekko rozbij. Czosnek przeciśnij przez praskę, natrzyj nim mięso i odłóż je na bok. Cebulę obierz, posiekaj. Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz i osusz. Zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć cebulę i grzyby, smaż razem 2-3 minuty. Zdejmij z ognia, wymieszaj z kaszą gryczaną. Farsz przypraw na pikantnie solą, pieprzem oraz tymiankiem. Na kotletach rozłóż nadzienie z kaszy oraz pieczarek. Brzegi zawiń do środka, tak by zachodziły na siebie.
Pakowańce obwiąż mocną bawełnianą nitką albo sznureczkiem. Zrumień na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Piecz ok. 35 minut w temp. 190°C. Podawaj plackami z ziemniaków i cukinii oraz ciemnym sosem pieczeniowym.Źródło: Naj