Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe z kaszą gryczaną"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 386
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 386
Składniki
Cebulę obierz i drobniutko posiekaj. Warzywa oczyść i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Ugotuj na sypko kaszę gryczaną, odcedź.
Cebulę zeszklij na margarynie. Dodaj warzywa. Duś razem kilka minut. Włóż kaszę gryczaną i znów duś kilka minut. Przypraw i ostudź.
Schab pokrój na 4 plastry. W każdym natnij kieszonkę, po czym lekko rozbij. Nałóż zimny farsz i zepnij wykałaczką. Oprósz solą, pieprzem, mąką. Smaż na oleju do chwili, aż mięso będzie miękkie.
<strong>Elżbieta Pawelec z Elbląga</strong>Źródło: Takie jest życie