Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe w formie roladek, pysznie smakują :)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5937
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5937
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Szpinak myjemy i osuszamy. Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju i lekko podsmażamy drobno pokrojony czosnek. Dodajemy pokrojony szpinak i smażymy do odparowania wody, solimy.
Kotlety cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na kotlety nakładamy szpinak i plastry sera. Zawijamy w roladkę.
Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Smażymy na oleju na złoty kolor. Zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem, aby roladki "doszły". Życzę smacznego :)