Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe zwijaki z pieczarkami i serem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Składniki
55 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji 4,70 zł • Przepis na 6 porcji
Schab myję, osuszam i rozbijam tłuczkiem na kotlety. Smaruję każdy płat mięsa cienką warstwą majonezu.
Pieczarki i cebulę obieram, kroję drobno, następnie podduszam je na patelni ok. 10 minut. Paprykę myję, a potem kroję w cienkie paski.
Na posmarowane majonezem kotlety wykładam łyżeczkę pieczarek, 1-2 plasterki papryki i plaster żółtego sera. Całość zwijam i spinam wykałaczką.
Mięso smażę na patelni, na rozgrzanym oleju do momentu, aż kotlety się zrumienią. Następnie przekładam je do brytfanki i dopiekam w piecyku około 30 minut.
Doskonałe na niedzielny obiad i nie tylko. Aneta Matusik z WiskitekŹródło: Kobieta i życie