Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Soczysty schab w sosie pomidorowym"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1226
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 67
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1226
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 296
Składniki
Schab umyj, oczyść i potnij w plastry. Rozbij je tłuczkiem, posól, namocz w jajku i bułce tartej, po czym usmaż na rozgrzanym oleju i ułóż w dużym naczyniu żaroodpornym.
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszklij na patelni, a po chwili dodaj pieczarki i podduś.
Wyłóż na kotlety, a wierzch polej przecierem pomidorowym wymieszanym z przyprawami.
Odstaw danie na noc do lodówki, by mięso dobrze zmiękło, a następnego dnia upiecz je w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Podawaj z ziemniakami.
<strong>Przepis nadesłał: Adam Dąbek</strong>Źródło: Kurier TV