Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka, jest bardzo smacznym mięsem. W tym przepisie można ją serwować na zimno jako wędlina lub na gorąco, jako mięso do drugiego dania.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Karkówkę myjemy, suszymy i obsypujemy najpierw solą, a potem czerwoną papryką. Dajemy tej przyprawy dosyć sporo.
Następnie na całość sypiemy majranek, jest to bardzo smaczna i znana przyprawa. Jak już to mamy, to odstawiamy całość pod przykryciem na całą dobę najlepiej do lodówki.
Na drugi dzień nagrzewamy piekarnik góra/dół 220 st C i wstawiamy karkówkę pod przykryciem do piekarnika. Możemy poleć lekko oliwą. Pieczemy około 1,5 godziny. Po godzinie pieczenia zmniejszamy temperaturę do 200 st C. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy . I tak mamy coś smacznego i swojego.