Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycle schabowe na sposób meksykański"
Składniki
Kotlety opłucz, osusz, mocno rozbij. Mięso oprósz solą, pieprzem oraz chili. Chipsy pokrusz. Jajka wbij na talerz, roztrzep widelcem.
Kotlety oprósz mąką. Zanurz w jajkach, następnie panieruj w pokruszonych chipsach. Na patelni rozgrzej olej. Włóż sznycle. Smaż je po 2–3 minuty z każdej strony.
Czosnek obierz, posiekaj. Awokado rozetnij, usuń pestki. Łyżką wybierz miąższ z łupinek. Skrop go sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Pomidory oczyść, pokrój w kosteczkę. Miąższ awokado rozgnieć widelcem. Dodaj czosnek oraz pomidory.
Dip przypraw solą i pieprzem. Serwuj go jako dodatek do sznycli. Udekoruj sałatą i chili.Źródło: Tina