Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sznycle schabowe z kapustą"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1033
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1217
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12431
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1033
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1217
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12431
Składniki
Kapustę umyć, oczyścić, poszatkować (razem z ładnymi ciemnymi liśćmi z wierzchu). Rozgrzać olej w dużym rondlu, zeszklić posiekaną cebulę. Dodać kapustę, podlać odrobiną wody i dusić, aż kapusta zacznie zmniejszać swoją objętość.
Schab umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na plastry. Obsmażyć na złoto na rozgrzanym oleju, zmniejszyć ogień, podlać wrzątkiem, przykryć i dusić ok. 20 minut do miękkości mięsa. Na koniec przyprawić solą i pieprzem, trzymać w cieple.
Pomidory pokroić, puszkowe wlać razem z sokiem do kapusty, dusić wszystko jeszcze 5 minut. Przyprawić solą, pieprzem, papryką. Przygotować zasmażkę z masła i mąki, zagęścić potrawę, zagotować. Podawać ze sznyclami schabowymi.
ok. 45 minut.Źródło: Twoje Imperium