Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka na wielkanocny obiad w refektarzu"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 345
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1102
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1557
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 29
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 163
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 84
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 345
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1102
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1557
Składniki
Umyj szynkę. Natrzyj solą, pieprzem i posmaruj musztardą. Tak przygotowaną włóż do garnka. Dodaj posiekane cebule, przeciśnięty przez praskę czosnek, cząber i zioła prowansalskie. Wlej ocet winny, oliwę oraz piwo. Odstaw na dobę w chłodne miejsce.
Wyjmij szynkę z zalewy, wstaw w brytfannie do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Podczas pieczenia cały czas polewaj mięso zalewą, aż do jej wyczerpania. Piecz ok. 40 minut na każdy kilogram wagi szynki. Sprawdź widelcem, czy mięso jest upieczone.
Podawaj szynkę na ciepło, pokrojoną w plastry, lub na zimno z dodatkiem świeżo utartego chrzanu.Źródło: Olivia