Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 279
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 665
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 279
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 665
Składniki
Mięso opłukać, osączyć, natrzeć solą i pieprzem. Skórkę ponacinać ostrym nożem w romby. Piekarnik nagrzać do temp. 160 stopni. Wymieszać wino z miodem. Przelać do rondla i podgrzewać miód tak długo, aż się rozpuści. Mięso wyłożyć do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i polać mieszanką wina i miodu. Naczynie włożyć do piekarnika i piec 2 i 1/2 godziny, co jakiś czas polewając miodem i winem. Wyjąć i ostudzić. Na półmisku ułożyć sałatkę z czerwonej kapusty, udekorować listkami mięty. Pośrodku półmiska ułożyć upieczoną szynkę. Przed samym podaniem szynkę polać brandy i podpalić.