Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka pod sezamem"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3148
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 252
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3148
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 252
Składniki
Przepis przysłała Agata Brzana z Iwonicza .
Surową szynkę umyj, osusz, rozkrój na jak największy kawałek (ew. wytnij kieszeń). Z każdej strony natrzyj przyprawą uniwersalną. Ser żółty pokrój na plasterki. Ułóż na mięsie razem ze szparagami. Ciasno zwiń, zepnij wykałaczkami.
Gotowe mięso włóż do torebki do pieczenia, posyp gorczycą, lubczykiem, czosnkiem granulowanym, pieprzem i sezamem, zamknij torebkę. Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym. Wstaw do rozgrzanego do temperatury 200°C piekarnika. Piecz około 90 minut.
<strong>Czas przygotowania 105 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2,60 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie