Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w rumianej skorupce"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1396
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1396
Składniki
Włoszczyznę oczyść, warzywa pokrój na kawałki. Włóż do garnka. Dodaj listek laurowy oraz ziarna ziela angielskiego i pieprzu.
Zalej 2 litrami zimnej wody. Wodę posól do smaku. Zagotuj. Szynkę dokładnie umyj, włóż do wrzącej wody z warzywami. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 90 minut.
Wyjmij, odłóż do wystudzenia. 2Masło utrzyj z musztardą oraz jajkiem. Dodaj bułkę tartą i wymieszaj na jednolitą masę.
Przypraw do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Szynkę posmaruj przygotowaną masą.
Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 °C. Piecz około 30 minut. Podawaj np. z jarzynką.
godz. i 30 min; Porcja: 505 kcal; Cena porcji: ok. 5 zł;Źródło: Naj