Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w słodkiej marynacie"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Umyj i osusz mięso. Tłuszcz na wierzchu ponacinaj tak, aby powstały romby. (Nie nacinaj mięsa!). We wszystkie czworokąty powtykaj goździki.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Mięso owiń folią aluminiową i włóż do formy. Piecz 70 minut.
Wymieszaj syrop klonowy, cukier, miód i musztardę (cukier musi się dokładnie rozpuścić). Wyjmij szynkę z piekarnika. Zwiększ temperaturę piekarnika do 200 st. C.
Odwiń mięso z folii. Pokryj wierzch glazurą. Piecz jeszcze ok. 20 minut (od czasu do czasu smaruj glazurą), aż będzie miękkie, złociste i błyszczące.Źródło: Olivia