Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szynka w ziołowej zalewie"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 74
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 74
Składniki
Dwa litry wody zagotuj. Wsyp sól peklową, rozpuść, ostudź. Dodaj cztery posiekane ząbki czosnku, liście laurowe, ziele angielskie i ziarna pieprzu, wymieszaj.
Wierzch szynki natnij nożem w kratkę, włóż do zalewy. Odstaw na 2 dni w zimne miejsce.
Szynkę osusz, natrzyj przyprawami i posiekanym czosnkiem. Włóż do rękawa do pieczenia, wlej 1/3 szklanki wody. Piecz 80 min w 180°C. Pod koniec pieczenia rękaw rozetnij.
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z KatowicŹródło: Chwila dla Ciebie