Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka wieprzowa"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8935
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 139
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 35
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2930
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8935
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 139
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 35
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2930
Składniki
Szynkę umyj, osusz, natnij. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do sosu sojowego i pozostałych przypraw, wymieszaj. Marynatą natrzyj mięso, odstaw na 2 dni.
Mięso razem z marynatą włóż do rękawa do pieczenia, piecz przez 3 godziny w temperaturze 180°C. Po upieczeniu pozostaw mięso kwadrans w piekarniku. Szynkę możesz podawać po upieczeniu do obiadu lub po ostygnięciu na kanapki.
Czas: około 4 godziny.
Surową szynkę przed pieczeniem zawsze warto zapeklować. Możesz ją peklować tylko w przyprawach lub zagotować marchewkę, cebulę, pietruszkę z przyprawami, dodać do wywaru szklankę czerwonego wina, zalać mięso i peklować je kilka dni w lodówce, obracając.Źródło: Dobry Tydzień