Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka z jabłkiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10114
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 249
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10114
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 249
Składniki
Mięso cienko rozbij tłuczkiem. Jabłka umyj, obierz, pokrój na ćwiartki i usuń gniazda nasienne. Każdy kawałek szynki z jednej strony posmaruj musztardą i koncentratem pomidorowym.
Oprósz je solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. Na wierzchu ułóż po ćwiartce jabłka. Zwiń roladkę i zepnij wykałaczką. Włóż mięso do lodówki na 20-30 minut.
W tym czasie obierz ziemniaki i ugotuj w osolonej wodzie. Odlej i poczekaj, aż ostygną. Mięso ułóż na grillu, posmaruj olejem i obracając smaż ze wszystkich stron na rumiano (około 20-25 minut).
Roladki możesz także usmażyć na mocno rozgrzanym oleju na patelni. Po kilku minutach smażenia podlej je połową szklanki wody, przykryj i duś 20 min na wolnym ogniu.
Majonez wymieszaj z jogurtem. Czosnek obierz i posiekaj lub wyciśnij przez praskę. Dodaj do mieszanki majonezowej. Dosyp pieprz i mieszankę ziół. Połącz z ostudzonymi ziemniakami.
Gotowe mięsne roladki podawaj z sałatką ziemniaczaną.Źródło: Telemax